Ranktracker - betrouwbare en 100% accurate ranktracker

Houd automatisch de dagelijkste rankings van jouw zoekwoorden bij

doublesmart online marketing wemessage webniq happyhorizon searchuser online marketing brandfirm seo musclemedia online marketing king webmarketing esselink lequal iprospect addvision reservato begreat dokonline optimoose

De beste rank tracker, gericht op Nederlandse resultaten

MarketingTracer is de nummer 1 rank-tracker die momenteel op de markt is! Onze Rank Tracker is eenvoudig, gemakkelijk te gebruiken en werkt uw rankings dagelijks bij. De tool is perfect voor concurrerende niches en webmasters die volledige controle over hun Google serp-resultaten willen behouden! We bieden een gratis proefversie en helpen u bij het bijhouden van uw zoekwoorden voor de pagina met zoekresultaten van zoekmachines van Google.

Echte en accurate resultaten

Met echte browsers halen wij de meest betrouwbare resultaten voor jou binnen.

Intelligente checks

De RankTracker geeft extra informatie over de gezondheid van jouw posities.

Dagelijks geupdate

Meet en vergelijk naast Desktop en Mobile ook lokale zoekresultaten.

White label

Presenteer de zoekresultaten in jouw eigen white label omgevingen aan jouw klanten.

RankTracker core feature: Dagelijkse rank tracking

Wij halen dagelijks de zoekmachine posities op voor al jouw zoekwoorden op desktop en mobiel


Je wilt toch niet werken met oude gegevens? MarketingTracer RankTracker zorgt er voordat dat je altijd de resultaten van jouw SEO campagne kunt meten met de nieuwste SERP resultaten.

De MarketingTracer ranktracker haal je de meeste efficiënte en geavanceerde zoekmachine tool in huis die er is. Onze adaptieve technologie haalt dagelijks de posities van alle zoekwoorden op met echte browsers.

Deze echte browsers zorgen voor de meest betrouwbare positie tracking die je maar kunt vinden.
Groepeer en check de rankings van jouw zoekwoorden. Vind gemakkelijk dalende rankings, stijgende rankings, interne concurrentie in de Mobile, Local en Desktop index van Google.

RankTracker core feature: Desktop en Mobiele resultaten

Wij halen dagelijks de zoekmachine posities op voor al jouw zoekwoorden op desktop en mobiel


Als enige RankTracker in Nederland zie jij bij MarketingTracer zowel de desktop als de mobiele resultaten in 1 overzicht. Dus geen verwarrende lijsten meer waar het af en toe zoeken is waar een resultaat vandaan komt. Wij halen beiden voor je op en zetten die naast elkaar.

Waarom Desktop en Mobiel vraag je je misschien af? Omdat Google werkt met een mobiele en een Desktop index doen wij dat natuurlijk ook gewoon. Check dagelijks hoe jouw zoekwoorden en pagina's het doen in zowel de mobiele als de desktop index van Google,

Vind je daar een verschil, dan is dat een teken dat er iets aan de hand is en kun nagaan wat er precies gebeurt met de posities van jouw zoekwoorden.

RankTracker core feature: Insights

Snel maandelijks inzicht in dalende en stijgende zoekwoorden van jouw klanten


Track je meerdere zoekwoorden over langere tijd dan is het bij andere ranktrackers nodeloos ingewikkeld om zelf dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse trends te vinden. De meeste agencies willen graag snel inzicht in de belangrijkste stijgende en dalende zoekwoorden zodat ze snel in kunnen springen.

Daarom heeft MarketingTracer als enige SEO tool de rank tracker 'Insights'. Hiermee bekijk je per week of per maand welke zoekwoorden er opvallend veel zijn gestegen of gedaald. Bekijk dit aan de hand van de absolute stijgingen of dalingen of aan de hand van de impact op de bezoekersaantallen. De keuze is zoals altijd aan jou!.

RankTracker core feature: Track zoekmachine uitbreidingen

Wij halen dagelijks de zoekmachine posities op voor al jouw zoekwoorden op desktop en mobiel


Zoekmachine uitbreidingen zoals featured snippets, review, maps, en afbeeldingen kunnen voor een flinke boost in organische traffic zorgen. Wij meten dagelijks voor jou welke zoekwoorden wel of niet getoond worden met een uitbreiding.

Vergelijk de SERP features door de tijd, en kijk waar jij nog niet in aanmerking bent gekomen voor deze features maar jouw concurrenten misschien wel.

Zo zie jij welke mogelijkheden er zijn om jouw content te optimaliseren voor SERP features om die traffic boost binnen te halen.

RankTracker core feature: Filteren en sorteren

Wij doen er alles aan om jou meer inzicht in de zoekwoord posities te geven door je te sorteren op tag, postie, volume en health


Wij vinden dat de posities die wij bij houden voor zichzelf moeten spreken. Maar ja, een lijst met 200 zoekwoorden is niet heel beeldend. Je mist snel belangrijke trends en ziet dalingen of stijgingen in de ranktracker over het hoofd.

Daarom kun je zoekwoorden groeperen via een label. Zoekwoorden die bij elkaar horen zie je dan voortaan in 1 groep. Zo krijg je snel inzicht in de prestaties van belangrijke deze van jouw website.

Ben je benieuwd hoe de short tail zoekwoorden er voor taan in de SERPS? Sorteer dan op volume.

Ben je op zoek naar zoekwoorden die niet het volledige potentieel benutten? Sorteer dan op health en vind zoekwoorden waar eens goed naar gekeken moet worden.

RankTracker core feature: Zoekwoord Health-score

Vind onderpresterende zoekwoorden die simpel verbeterd kunnen worden


De meeste RankTrackers hebben 1 groot nadeel. Het beginpunt is niet altijd het beste punt om te beginnen met meten. Daarom heeft de MarketingTracer RankTracker als enige de health score. De health score geeft aan hoe gezond de huidige positie in de SERPS is ten opzicht van de beste positie.

Soms zegt een stijging of daling in de zoekmachine resultaten niet alles. Stel dat een zoekwoord van positie 30 naar positie 5 is gestegen. Een ranktracker rapporteert dan een stijging van 25 posities. Dat klinkt goed maar daarbij vergeten we voor het gemak alles wat er tussen de beginpositie en de huidige positie is gebeurd. Stel dat je ondertussen al maanden op nummer 1 hebt gestaan en de afgelopen week weer bent gezakt naar positie 5? In het 'normale' rank tracker overzicht zou je deze daling al snel missen. Daarom berekenen wij voor ieder zoekwoord de gezondheid. Deze houdt rekening met stijgingen en dalingen gedurende een bepaalde tijd. Zo krijg je direct een beter beeld van de gezondheid van je website.

Is de health niet 100%? Dan heeft het zoekwoord ooit beter gepresenteerd dan de huidige positie.

RankTracker core feature: Aanpasbare, white label SERP-rapportage

Rapporteer de resultaten van de ranktracker in jouw eigen huisstijl. Kies voor een uitgebreide rapportage inclusief concurrentie analyse, een samengevatte rapportage of de zichtbaarheidsindex. De keuze is aan jou

lequal iprospect doublesmart online marketing optimoose brandfirm seo webniq reservato searchuser online marketing goeiezaak lizzmedia king webmarketing

Het online-marketing dashboard voor professionals

Meer dan de helft van de Emerce top-100 digital marketingbureaus gebruikt MarketingTracer.
Geen opzegtermijn, direct online, gratis trial.

Ten eerste is SEO een circeltje. Inhoud die goed rankt, wordt opgemerkt en vertrouwd. Vertrouwde inhoud trekt backlinks aan en backlinks verbeteren je ranking. Ten tweede: het bijhouden van zoekwoorden helpt u trends te viden. Sterke inhoud dat uw publiek aanspreekt, zal waarschijnlijk hoger scoren, terwijl slechte of irrelevante inhoud lager zal scoren. Uw serp-resultaten zijn een weerspiegeling van hoe goed u uw doelgroep aan kunt spreken.
De beste manier om betere rankings te bereiken, is door een grote selectie zoekwoorden in de loop van de tijd te volgen. Identificeer pagina's die goed scoren en gebruik deze informatie om pagina's te verbeteren die minder resultaten opleveren. Identificeer zoekwoorden die consistent goed scoren en creëer meer inhoud rondom deze zoekwoorden.

De gezondheid geeft aan hoe goed de positie is waar het zoekwoord momenteel te vinden in in de Rank Tracker

Waarom is de gezondheid belangrijk?

Stel: je begint met het tracken van een zoekwoord op positie 50. Vervolgens klimt het zoekwoord naar positie 1 en na een tijdje zakt het weer terug naar positie 10. Je ziet dan in het overzicht een stijging van 40 posities. Dat lijkt er goed maar toch ben je in de tussentijd gezakt van positie 1 naar positie 10. Dat is natuurlijk niet zo goed.
Dat is precies waar de gezonheid naar kijkt. Hoe goed doet het zoekwoord het, niet ten op zicht van de begin positie maar ten opzichte van de top positie.

Zoekwoorden worden in principe dagelijks opgehaald. Wanneer een zoekwoord voor langere tijd op dezelfde positie staat kan het zijn dat we deze wat minder vaak ophalen. Wanneer een zoekwoord vaak veranderd zullen we deze sowieso iedere dag ophalen

Zoekwoorden worden dagelijks opgehaald door de ranktracker. Het kan dus tot 24 uur duren voordat jouw zoekwoorden de eerste keer worden opgehaald. Meestal worden de eerste zoekwoorden al binnen een half uurtje opgehaald.

Keyword volume, SEO difficulte en CPC worden onafhankelijk van de zoekwoord posities opgehaald. Meestal is dit binnen enkele uren.

Je kunt 200 zoekwoorden tracken met de Rank Tracker. Voor agencies kennen wij er een fair use policy. Dat betekent dat Agencies meer dan 200 zoekwoorden toe kunnen voegen zolang er gemiddeld per site ongeveer 200 zoekwoorden zijn toegevoegd.

Waarom is er een keyword limiet?

De ranktracker is gemaakt om heel precies bij te houden wat jouw posities zijn voor enkele belangrijke termen en voor de pagina's die je op dit moment aan het targetten bent.
De beste manier om de rankings bij te houden voor een groot aantal zoekwoorden is niet via de ranktracker maar via de Search Console integratie. Google houdt voor jouw site bij op welke zoekwoorden er zijn geklikt en zelfs in welke zoekopdrachten je bent verschenen en op welke plek je per dag stond.
Je kunt heel gemakkelijk jouw Search Console data integreren in de tool zodat je via Seach Console een ongelimiteerd aantal zoekwoorden bij kunt houden.

Bij interne concurrentie ranken 2 of meer pagina's op hetzelfde zoekterm wat vaak lagere posities tot gevolg heeft.

Interne concurrentie is dubbel zonde, een extra pagina zorgt voor interne concurrentie wat zorgt voor lage zoekposities. Het belangrijk om er voor te zorgen dat Google weet welke pagina er bij welke zoekterm getoond moet worden. Gelukkig kun je dit snel opzoeken met de MarketingTracer rank tracker.

Het probleem van interne concurrentie

Interne concurrentie kan een gigantisch probleem betekenen voor een grote website. Interne concurrentie treedt op wanneer Google meerdere relevante pagina's voor een zoekopdracht vindt binnen een site. Interne concurrentie zorgt er vaak voor dat beide pagina's lager in de resultaten terecht komen, Google beschouwt interne concurrentie namelijk vaak als een teken van lage kwaliteit.

Interne concurrentie opsporen met de ranktracker

Met de RankTracker is het eenvoudig om interne concurrentie op te sporen. MarketingTracer houdt namelijk dagelijks bij welke pagina's in Google te vinden zijn voor een zoekopdracht. Wanneer wij 'schadelijke' interne concurrentie vinden zal de gezondheidsindicator van het zoekwoord flink omlaag gaan. Dit is een teken dat er naar het zoekwoord gekeken moet worden. Klik op het zoekwoord om te zien welke urls er ranken en op welke posities geranked wordt.

Interne concurrentie oplossen

zodra je ziet welke pagina's er op dit zoekwoord ranken kun je eenvoudig een keuze maken. Kies de pagina die je wilt laten zien voor dit zoekwoord. Vervolgens heb je een keuze:

  1. Maak een 301 redirect van de overbodige pagina naar de relevante pagina.
  2. Kijk of de structuur van de site anders zou kunnen. Plaats bijvoorbeeld de overbodige pagina 'achter' de juiste pagina.
  3. Herschrijf (delen van ) de overbodige pagina zodat deze relevanter wordt voor een andere zoekopdracht.