WebCijfers SEO

On page optimalisatie

On page optimalisatie

In SEO om 14-10:2014 door Arjen

Bij zoekmachine optimalisatie wordt er een onderscheid gemaakt tussen on-page optimalisatie, off-page optimalisatie en technische optimalisatie. On page optimalisatie is het optimaliseren van 1 webpagina voor een betere vindbaarheid in Google door die webpagina zelf aan te passen.

Belangrijke on-page optimalisatie elementen

Een pagina is opgebouwd uit html. Html is opgebouwd uit elementen. Wanneer je de tekst van een pagina en de elementen op die pagina goed optimaliseert kun je een stuk beter gevonden worden in Google. In de volgende hoofdstukken bespreken wij de belangrijkste elementen en hoe u deze kunt gebruiken voor website optimalisatie.

  1. De gebruikte tekst op uw webpagina
  2. Een correcte semantische opbouw
  3. Titel element
  4. Headings
  5. Afbeeldingen
  6. Nadruk (bold en titalic)
  7. Meta beschrijving
  8. Gestructureerde data

De basis van on-page optimalisatie

In de basis is on-page optimalisatie eigenlijk kinderlijk eenvoudig. Wanneer u gevonden wilt worden op een belangrijk zoekwoord dan zorgt u er voor dat dit belangrijke zoekwoord voorkomt op uw pagina en terugkomt in alle elementen (in de tekst, in de titel, in de meta beschrijving, in de headings, in de afbeeldingen en af en toe let u er nadruk op). Het is vooral belangrijk dat u dit niet niet overdrijft. We spreken dan van over-optimalisatie of keyword stuffing. Google straft pagina's die gebruik maken van overoptimalisatie of keyword stuffing af. Het is vooral belangrijk een goed en natuurlijk verhaal op uw pagina te plaatsen waarbij u handig gebruik maakt van de elementen die u ter beschikking heeft.

Is on-page optimalisatie voldoende om goed gevonden te worden?

On page optimalisatie is vaak voldoende om goed gevonden te worden op een long-tail zoekwoord zoekwoord. Voor zoekwoorden met veel concurrentie is on-page optimalisatie een absolute voorwaarde om gevonden te kunnen worden (zonder on-page optimalisatie heeft off-page optimalisatie en technische optimalisatie weinig nut). Naast on-page optimalisatie heeft u ook nog een technische correcte website nodig (technische optimalisatie) en zijn er externe factoren die de ranking van uw webpagina positief of negatief kunnen beïnvloeden (off-page optimalisatie)

wenbiq mijngereedschapskist leadbuilders krl media seo consultant brandfirm seo goeiezaak doublesmart online marketing bsetmedia begreat