WebCijfers SEO

1.4 Sleutelwoorden kiezen

1.4 Sleutelwoorden kiezen

In SEO om 14-10:2014 door Arjen

Zodra u een keuze heeft gemaakt voor een CMS, uw hosting is geregeld bent u aangekomen op het punt om uw sleutelwoorden te kiezen. Sleutelwoorden zijn zoekwoorden waar u graag op gevonden wilt worden. Deze sleutelwoorden zijn de basis van uw zoekmachine optimalisatie campagne.

Short tail sleutelwoorden

Short tail sleutelwoorden zijn sleutelwoorden waar hoogfrequent op gezocht wordt.Short tail sleutelwoorden zijn vaak korte zoekwoorden zoals 'zonnenbril' of 'boeken'. Er wordt erg veel op deze sleutelwoorden gezocht en de concurrentie is groot. Lukt het je om op 1 van deze zoekwoorden een hoge positie te bereiken dan garandeert dat veel bezoekers naar jouw site.

Long tail sleutelwoorden

Long tail sleutelwoorden zijn (vaak een combinatie van) woorden waar niet vaak op gezocht word. Bijvoorbeeld 'paarse zonnenbril met uv bescherming' of 'tweedehands boek over seo'. De concurrentie op deze woorden is laag en het is vaak gemakkelijk om hoog op 1 van deze zoektermen te kunnen scoren. Wanneer een website goede content heeft zijn er bijna automatisch veel 'long tail' zoektermen waar u op gevonden kunt worden. Uiteindelijk zorgt de long tail dan voor het overgrote deel van uw verkeer. Het is vrij normaal dat de long tail zoekopdrachten 95% van uw totaal aantal bezoekers levert.

Optimale sleutelwoorden zoeken met de Keywordtool

Er zijn veel verschillende tools op het internet te vinden die het identificeren van belangrijke sleutelwoorden gemakkelijker maken. Deze tools zoeken voor u alternatieven op bestaande sleutelwoorden, laten u zien hoe vaak er per maand op dit sleutelwoord wordt gezocht en hoe hoog te concurrentie is.
Met de keyword tool kunt u vervolgens bepalen op welke zoekwoorden u uw site kunt optimaliseren. In de volgende hoofdstukken leggen wij u uit hoe u dit kunt doen!

Wanneer uw sleutelwoorden al vast staan

In veel gevallen is de keuze aan zoekwoorden beperkt. U verkoopt een produkt of levert een dienst met een duidelijke naam. In dat geval staan veel zoekwoorden al vast. Toch heeft het dan ook vaak zin om met de keyword planner tool aan de gang te gaan. De tool levert u namelijk veel informatie op over zoekwoord alternatieven waarop op vaak gezocht wordt. Wanneer een zoekwoord een goed alternatief heeft met een lage concurrentie kunt u daar gemakkelijk ook op gevonden worden door ook op dit zoekwoord te optimaliseren.

wenbiq mijngereedschapskist leadbuilders krl media seo consultant brandfirm seo goeiezaak doublesmart online marketing bsetmedia begreat