WebCijfers SEO

Tag pagina's

Tag pagina's

In SEO om 14-10:2014 door Arjen

Door midedl van tags kun je tag pagina's creëren. Deze tag pagina's hebben de potentie om hoog te eindigen in Google en zijn bovendien ook nog relevant voor de bezoeker

Waarom tag pagina's

Met een goede tag pagina bereik je een aantal doelen die belangrijk kunnen zijn voor de SEO van jouw pagina.

  • Een verbeterde gebruikerservaring
  • Extra pagina's in de Google index
  • De mogelijkheid om uit de indeling van jouw categorieen te breken

Veelgemaakte fouten

Er zijn 2 veelgemaakte fouten die wij vaak tegenkomen bij het analyseren van tag pagina's. De eerste fout is het maken van niet-unieke tag pagina's. Dit gebeurt wanneer de tags te veel op elkaar lijken. Stel dat wij dit artikel zouden taggen met 'SEO' en 'Zoekmachine optimalsisatie' dan is de kans op overlap tussen deze 2 tags erg groot. De meeste artikelen die op de 'SEO-tag' pagina zouden verschijnen zullen ook op de 'Zoekmachine optimalsisatie-tag' pagina verschijnen. Hiermee maken wij feitelijk onze eigen duplicate content en dat vindt Google niet leuk. De tweede fout is het 'overtaggen' van artikelen met dezelfde tag. Wij zien vaak dat 1 of meerdere tags te pas en te onpas worden gebruikt. Wij zouden bijvoorbeeld alle artikelen in deze tutorial kunnen taggen met de tag 'SEO'. Daarmee creëren wij in feite een 1 op 1 kopie met de inhoudsopgave van deze tutorial. Dat heeft dus niet zo veel zin want dan introduceren wij hetzelfde duplicate content probleem.

Goede tags kiezen

Goede tags zijn onafhankelijk van elkaar en creëren dwarsverbanden tussen de artikelen of pagina's die anders maar lastig gevonden zouden worden. Wij zouden deze pagina bijvoorbeeld kunnen taggen met de tag 'site-structuur'. In deze tutorial gaan nog een aantal artikelen over 'site structuur'. Wanneer wij al deze artikelen ook hetzelfde taggen krijg je een mini cluster aan pagina's die allemaal over 'site structuur' gaan. De kans bestaat dan dat wanneer je zoek op 'site structuur en seo' je deze tagpagina in de zoekresultaten te zien krijgt.

Tags kiezen met het SEO Dashboard

Het SEO Dashboard bekijkt uw gehele website en haalt alle belangrijke sleutelwoorden uit uw pagina's. Op basis van deze sleutelwoorden stellen wij een tag structuur voor voor uw website. Bovendien ziet u vanuit onze tag analyse meteen de SEO scores en verbeterpunten van alle pagina's met dezelfde tag.

wenbiq mijngereedschapskist leadbuilders krl media seo consultant brandfirm seo goeiezaak doublesmart online marketing bsetmedia begreat