WebCijfers SEO

Techische optimalisatie

Techische optimalisatie

In SEO om 14-10:2014 door Arjen

Bij zoekmachine optimalisatie wordt er een onderscheid gemaakt tussen technische optimalisatie, off-page optimalisatie en on-page optimalisatie. Technische optimalisatis is het verbeteren van de gebruikte technieken op site nivo of op server nivo.

Belangrijke technische-page optimalisatie factoren

  1. Site structuur
  2. Tag pagina's
  3. Pagina snelheid
  4. Mobiele website

De basis van technische optimalisatie

Technische optimalisatie is vaak problematisch voor veel website eigenaren. Vaak ontbreekt de technische kennis. Ook is technische optimalisatie vaak ingrijpend omdat er structurele aanpassingen worden gedaan die alles pagina's van een website beïnvloeden. Toch zijn wij een groot voorstander van een goede technische website optimalisatie. Technische optimalisatie hoeft namelijk maar 1 maal uitgevoerd te worden en heeft dan al een groot effect op de vindbaarheid van de website. Technische optimalisatie is daardoor de meest prijs-effectieve optimalisatie die er bestaat.
Bij technische optimalisatie wordt vaak begonnen met het aanpassen van de templates, de css bestanden en de javascript bestanden. Door dit effectiever te herschrijven kan een pagina vaak een stuk sneller laden. Daarna wordt gekeken naar de server instellingen. Door de server bestanden te laten 'cachen', door nieuwe technieken als spdy, mod_pagespeed en een correcte server response kan de laadtijd nog verder naar beneden worden gehaald.
Daarna wordt vaak gekeken naar de structuur van een website. Door pagina's slim te clusteren kan een website opeens hoog scoren op behangrijke zoekwoorden. Als laatste word gekeken naar de mobiele layout van uw website. Websites die zijn geoptimaliseerd voor mobiele apparaten zoals smartphones en tablets krijgen voorrang in de zoekresultaten wanneer een bezoeker zoekt via een smartphone of tablet.

Is technische-page optimalisatie voldoende om goed gevonden te worden?

Nee, technische optimalisatie is een katalysator om goed gevonden te kunnen worden. Wanneer uw on-page optimalisatie goed genoeg is kan een technische optimalisatie de groei van uw webpagina enorm versnellen.

wenbiq mijngereedschapskist leadbuilders krl media seo consultant brandfirm seo goeiezaak doublesmart online marketing bsetmedia begreat